Sposób przygotowania

Z cista francuskiego wytnij koła , w połowie kół wytnij dodatkowe otwory o mniejszej średnicy . Wszystko posmaruj roztrzepanym jajkiem . Połącz ze sobą kółka i krążki . Rozgrzej piekarnik do 220 st. C. Piecz na środkowej półce 10-12 minut , aż cisto wyrośnie i stanie się złociste . Roztop masło w rondelku , dodaj mąkę i podgrzewaj chwilę na małym ogniu , zdejmij z ognia , dodaj mleko i dokładnie wymieszaj , ponownie postaw na ogniu i stale mieszając pozbądź się grudek . Doprowadź do wrzenia , gotuj na małym ogniu 203 minuty . Tuż przed podaniem dodaj krewetki i pietruszkę . Dopraw do smaku solą i pieprzem . Farszem nadziewaj paszteciki i od razu podawaj .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Luki

    fajny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ciekawe jak smakują

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !