Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kutia

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pszenica 500 g
mak 500 g
miód 400 g
rodzynki 100 g
orzechy włoskie 100 g
migdały w płatkach 100 g
wino półwytrawne białe 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kutia

Pszenicę zalać wodą i gotować do miękkości ok. 1/1,5 godziny. Po ugotowaniu odcedzić i odstawić do ostygnięcia. Rodzynki namoczyć w winie. Mak zalać wrzącą wodą i gotować ok. 20 minut. Odcedzić, zemleć przez gęste sitko. Dodać osączone rodzynki, orzechy, pszenicę, miód. Wszystko wymieszać, odstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ilona15 28.12.2011 13:21
Oj jak ja chętnie bym zrobiła kutię, ale obawiam się rezultatu... Przepis bardzo prosty, chyba się skuszę :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak