Sposób przygotowania

Oliwki rozłóż na desce do krojenia i rozgnieć je , aby lekko popękały . Płaską stroną noża rozgnieć obrany czosnek . W moździerzu utrzyj nasiona kolendry . Cytrynę wraz ze skórką pokrój na małe kawałki. Do dużej miski wrzuć i dokładnie wymieszaj oliwki , czosnek , nasiona kolendry , gałązki tymianku , koper oraz chili . Dopraw do smaku pieprzem i ponownie wymieszaj . Przełóż składniki do słoika z pokrywką typu twist . Zalej taką ilością oliwy , aby pokryła oliwki . Szczelnie zakręć . Zostaw oliwki w temperaturze pokojowej na 24 godziny , a następnie marynuj w lodówce przez co najmniej tydzień , najlepiej dwa tygodnie , przed podaniem .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo lubię oliwki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Luki

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    uwielbiam oliwki w każdej postaci :)
  • 0
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    bajka
  • 0
    10371650_872353579458561_3057513019799197911_n
    Opublikowano

    EmciaPichci

    ciekawe :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !