Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kulki rafaello

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
wiórki kokosowe 300 gramów
cukier puder 200 gramów
mleko w proszku 200 gramów
białko 1 sztuka
migdały
herbatniki 3 sztuki
wódka 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: kulki rafaello

Margarynę należy utrzeć z cukrem pudrem, a następnie dodać kolejno pozostałe składniki-mleko w proszku, starte lub zmielone herbatniki, surowe białko, wódkę oraz 200gramów wiórków kokosowych. Resztę wiórków pozostawiamy do obtoczenia kuleczek. Wyrobioną masę wstawiamy do lodówki na około 2 godziny. Po tym czasie formujemy z niej niewielkie kuleczki, w środek wkładając migdał bez skórki. Gotową kuleczkę obtaczamy w wiórkach kokosowych. Gotowe kulki należy schłodzić przynajmniej 4 godziny, by zrobiły się lekko twarde-inaczej będą się rozpadać. Należy je przechowywać w lodówce. Z podanych składników wyjdzie na prawdę pokaźna sterta średniej wielkości kuleczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula902405 02.01.2012 14:30
uwielbiam kokos napewno wypróbuję
sloneczko1 28.12.2011 23:46
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak