Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SAŁATKA BROKUŁOWA Z KIEŁKAMI PG.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brokuł 1 sztuka
kiełki rzodkiewki
jajko 3-4 sztuka
majonez 2-3 łyżka
śmietana 18 proc 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
rzodkiewka 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: SAŁATKA BROKUŁOWA Z KIEŁKAMI PG.

Zdrowa i wiosenna!! W wersji light możecie nie używać majonezu,a np. polać oliwą i dodać świeżą bazylię lub też inne ulubione zioła. Brokuła można zastąpić kalafiorem,ale ja jednak wolę brokuła. Natomiast zamiast kiełków rzodkiewki możecie użyć innych dowolnych.


Brokuła podzielić na różyczki, obgotować, wystudzić. Rzodkiewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Jajka ugotować na twardo, poszatkować.

Majonez wymieszać ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem, odstawić na parę minut.

W miseczce ułożyć brokuła,wymieszać delikatnie z jajkami, posypać startą rzodkiewką oraz kiełkami. Polać sosem majonezowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak