Sposób przygotowania

Zdrowa i wiosenna!! W wersji light możecie nie używać majonezu,a np. polać oliwą i dodać świeżą bazylię lub też inne ulubione zioła. Brokuła można zastąpić kalafiorem,ale ja jednak wolę brokuła. Natomiast zamiast kiełków rzodkiewki możecie użyć innych dowolnych.


Brokuła podzielić na różyczki, obgotować, wystudzić. Rzodkiewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Jajka ugotować na twardo, poszatkować.

Majonez wymieszać ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem, odstawić na parę minut.

W miseczce ułożyć brokuła,wymieszać delikatnie z jajkami, posypać startą rzodkiewką oraz kiełkami. Polać sosem majonezowym.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !