Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cudaczki karnawałowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szkl
jajko 6
woda 2 szkl
masło 10 dag
sól
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: cudaczki karnawałowe

Wodę zagotować z masłem i solą,do wrzącej wsypać mąkę i podgrzewać,ciągle mieszając,aż masa stanie się szklista.
Odstawić do przestygnięcia,a następnie dodawać po 1 jajku i ucierać na jednolitą masę.
Przykryć i wstawić na godzinę do lodówki.
Do rondla wlać olej na wysokość 3-4 cm i rozgrzać.
Ciasto wyjąć z lodówki,nabierać łyżeczką i wkładać do gorącego tłuszczu.
Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Wyjmować łyżką cedzakową,osączać z nadmiaru tłuszczu na bibule,potem-na półmisku-grubo obsypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 21.09.2012 18:44
super
kriko 18.06.2012 09:06
superowe
Luki 06.04.2012 06:50
fajne
iknbozka 22.01.2012 20:01
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak