Sposób przygotowania

Wodę zagotować z masłem i solą,do wrzącej wsypać mąkę i podgrzewać,ciągle mieszając,aż masa stanie się szklista.
Odstawić do przestygnięcia,a następnie dodawać po 1 jajku i ucierać na jednolitą masę.
Przykryć i wstawić na godzinę do lodówki.
Do rondla wlać olej na wysokość 3-4 cm i rozgrzać.
Ciasto wyjąć z lodówki,nabierać łyżeczką i wkładać do gorącego tłuszczu.
Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Wyjmować łyżką cedzakową,osączać z nadmiaru tłuszczu na bibule,potem-na półmisku-grubo obsypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Luki

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    kriko

    superowe
  • 2
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !