Sposób przygotowania

Jagody posypać cukrem, podgrzać na wolnym ogniu, dusić kilka minut, odparować.
Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru i ciepłym mlekiem, dodać szklankę mąki, wymieszać, przykryć, odstawić w ciepłe miejsce.
Żółtka utrzeć z resztą cukru, mąką i jajkiem, połączyć z wyrośniętym rozczynem. Wyrobić ciasto, dodać stopione masło i cukier waniliowy, wyrobić i odstawić. Rozwałkować na prostokąt, rozsmarować jagody, pozostawiając czysty brzeg, zwinąć struclę. Piec w 200stop.C ok. 45 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Luki

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    kriko

    smakowita
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    super
  • 2
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !