Sposób przygotowania

Mięso z fileta kroimy na małe kawałki i marynujemy je w soku z połowy cytryny, soli, pieprzu, tymianku i wyciśniętym ząbku czosnku. Pozostawiamy na 0,5 godziny w lodówce.
Brokuł gotujemy w wodzie z rosołkiem, ale tak aby nie był za miękki, powinien być chrupiący.
Ziemniaki kroimy na ósemki i doprawiamy przyprawą do ziemniaków Prymat, następnie smażymy jak frytki w wysokim oleju. Po usmażeniu wkładamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni na 10 minut.
Zamarynowane mięso smażymy na oliwie i pozostawiamy do ostudzenia.
w kubeczku mieszamy 5 łyżek jogurtu naturalnego z 2 ząbkami wyciśniętego czosnku i łyżką majonezu.

Mieszamy składniki- drobne różyczki brokuła, usmażone przestudzone mięso z kurczaka, pieczone ziemniaki i polewamy to sosem czosnkowym.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiazur

    wyprobuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    malcik111

    :) to była próba na te Święta i smakowała:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    krzysiu510

    jest pyszna! ja dodałem ogórka kiszonego, świetna!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasia510

    na pewno ją zrobię na sylwestra wygląda wyśmienicie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    KAROLA

    Te opiekane ziemniaczki sa idealne do tej sałatki!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kasia47

    Super połączenie!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !