Sposób przygotowania

ciasto francuskie kroimy w kwadraty, z połowy kwadratów wycinamy środki, aby powstała ramka. Tak powstałą ramkę nakładamy na kwadraty, które pozostały, malujemy rozmąconym białkiem i wkładamy do piekarnika na 15 minut na 200 stopni.
Pieczemy również wycięte z ramek kwadraty, które będą służyły jako zamknięcie komina.


FARSZ
Pieczarki i cebulkę drobno kroimy w kosteczkę, podsmażamy na patelni na łyżce oliwy doprawiamy do smaku solą i pieprzem, na sam koniec wrzucamy posiekaną pietruszkę. Tak przygotowany farsz przekładamy do miseczki, dodajemy łyżkę śmietany i jajko, intensywnie mieszamy i farsz gotowy.

farszem wypełniamy ciasto francuskie i wkładamy na 5 minut do piekarnika na 200 stopni. Na górę układamy po plasterku ogórka kiszonego i zamykamy małymi kwadracikami z ciasta francuskiego, górę można udekorować ketchupem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiazur

    juz to widzialam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    krzysiu510

    bardzo misterna struktura... już wcześniej jadłem takie, ale ten ogórek jest świetnym ożywieniem, super
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pieknie wyglada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !