Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciabata z cielęciną po włosku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycel cielęcy-cienki 4 szt
szałwia 8 listków
szynka wędzona 4 plastry
roszponka
oliwa 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ciabata z cielęciną po włosku

Sznycle rozklepać nadając im kształt ciabaty.Szałwię oraz roszponkę umyć i osuszyć.
Na patelni rozgrzać oliwę.Smażyć mięso z jednej strony,obrócić,dodać szałwię,usmażyć z drugiej strony i zsunąć z talerza.Chlebki głęboko ponacinać wzdłuż.Skropić odrobiną oliwy z patelni.Dolne połówki wyścielić roszponką,następnie ułozyć na niej sznycelki na nich rozłożyć plasterki szynki i listki szałwii.Przykryć górną połówka ciabaty

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 03.12.2012 18:18
super
usmiech 24.04.2012 09:26
dobre
Luki 28.12.2011 10:39
Super pomysł.Napewno spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak