Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka faszerowana jabłkami i pomarańczą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaczka 1 szt
jabłka 2 szt
pomarańcza 1 szt
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
papryka 1/4 łyżeczki
majeranek 1 łyzka
sól do smaku
oliwa 4 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka faszerowana jabłkami i pomarańczą

Kaczkę po umyciu i wysuszeniu natarłam przyprawami i oliwą, wstawiłam na kilka godzin do lodówki, żeby się przemacerowała. Potem wstawiłam do nagrzanego piekarnika w 180 C na około 2, 5 godziny. Obracałam ją co jakiś czas, podlewałam rosołem a potem wytworzonym sosem.
Próbowałam, czy jest dobra nakłuwając widelcem. Gdy wchodził w mięso bez oporu i płyn wydostający się z niej był przezroczysty, kaczka była gotowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 30.11.2013 18:39
rewelacja! uwielbiam kaczkę.
misia53 29.07.2013 21:43
pyszna jes taka kaczucha, robię na wyjątkowe okazje
Wojt@s
Wojt@s 06.06.2013 13:03
muszę spróbować :)
Rafał10 25.05.2012 21:21
wykwintne danie ... bardzo lubię takie połączenia smaków! Wypróbuję !
Grażyna13 22.04.2012 20:58
Nie, raczej do młodej wieprzowiny
emylka86 22.04.2012 19:51
nigdy nie jadłam kaczki. ale ten przepis zacheca mnie by w koncu ją zrobic. a powiedz mi jaki jest smak mięsa, podobny do kury?
pacpaw 03.03.2012 17:11
szkoda ze tego przepisu nie przeczytałem przed upieczeniem ostatniej kaczki
iziona 28.12.2011 09:51
Pyszności i jeszcze raz pyszności
Monika111 28.12.2011 09:44
Lubię kaczkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak