Sposób przygotowania

Kaczkę po umyciu i wysuszeniu natarłam przyprawami i oliwą, wstawiłam na kilka godzin do lodówki, żeby się przemacerowała. Potem wstawiłam do nagrzanego piekarnika w 180 C na około 2, 5 godziny. Obracałam ją co jakiś czas, podlewałam rosołem a potem wytworzonym sosem.
Próbowałam, czy jest dobra nakłuwając widelcem. Gdy wchodził w mięso bez oporu i płyn wydostający się z niej był przezroczysty, kaczka była gotowa.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Lubię kaczkę :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Pyszności i jeszcze raz pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    szkoda ze tego przepisu nie przeczytałem przed upieczeniem ostatniej kaczki
  • 0
    original
    Opublikowano

    emylka86

    nigdy nie jadłam kaczki. ale ten przepis zacheca mnie by w koncu ją zrobic. a powiedz mi jaki jest smak mięsa, podobny do kury?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Nie, raczej do młodej wieprzowiny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    wykwintne danie ... bardzo lubię takie połączenia smaków! Wypróbuję !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    muszę spróbować :)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    pyszna jes taka kaczucha, robię na wyjątkowe okazje
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    rewelacja! uwielbiam kaczkę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !