Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z jabłkami i żurawiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 szt
sok pomarańczowy 2 łyżki
jajko 2
sok gruszkowy 50 ml
mąka 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
olej 1 łyzeczka
skórka cytrynowa
sól
żurawina
twaróg 300 (półtłusty, 2 -krotnie zmielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z jabłkami i żurawiną

Jabłka obrać,usunąć gniazda nasienne i pokroić w plastry.Zurawiny wymieszać z sokiem pomarańczowym i dodać jabłka
Ser,jajka,sok gruszkowy,skórkę z cytryny,mąkę i proszek do pieczenia wymieszać do uzyskania kremowej konsystencji.Dodać jabłka z żurawiną.Przełożyć masę do formy nasmarowanej tłuszczem i piec ok 40min w temp 180st
Podawać z sosem waniliowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 09.10.2012 19:36
super
kamyk 09.07.2012 21:21
fajny
kriko 25.06.2012 15:03
ciekawa
Pietruszka 26.05.2012 14:18
ciekawy przepis
Luki 29.02.2012 06:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak