Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowy kurczak

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4 szt
oliwa 5 łyżek
cebula 1
czosnek 6 ząbków
skórka z cytryny - otarta 1
skórka z cytryny-okrojona 1
sok z cytryny 2
sól
pieprz
natka pietruszki 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowy kurczak

Pierś z kurczaka pokroić w paski.Oliwę rozgrzać i zeszklić drobno pokrojoną cebulę,dodać zmiażdżony czosnek.Po chwili dodać paski kurczaka.Smażyć 10 min mieszając.Dodać skórkę otartą z jednej cytryny i cały sok.Zostawić aby się zagotowało.Zdjąć z ognia dodać pietruszkę doprawić solą i pieprzem.Posypać skórką z cytryny.Podawać z ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriko 20.02.2013 11:54
fajny przepis
Krzysztof15 06.09.2012 07:55
super pomysł
Luki 26.06.2012 14:59
ciekawe
senninha 06.01.2012 06:42
brzmi tak dobrze, że niemal czuć aromat :) rewelacja !
kate.500 01.01.2012 15:17
ciekawy pomysl
kasienka23 28.12.2011 12:47
fajny pomysł, zazwyczaj robię kurczaka w tradycyjny sposób, z przyprawą do kurczaka lub gyrosa a tu coś nowego :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak