Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cykoria z daktylami i mandarynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cykoria 1 szt
sól
pieprz
boczek wędzony 6 plasterków
daktyle 12 szt
olej słonecznikowy 1 łyżka
mandarynka 2 szt
ocet jabłkowy 1 łyżka
olej z orzechów włoskich 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cykoria z daktylami i mandarynką

Cykorie oczyść ,umyj ,osącz na sicie.Usuń gorzkie głąby.Pokrój ukośnie na kawałki.Ocet wymieszaj z solą,świeżo zmielonym pieprzem i olejem orzechowym .Polej liscie sosem odstaw w chłodne miejsce.W plasterki boczku zawiń daktyle zepni wykałaczką .Na patelni rozgrzej olej słonecznikowy smaż boczek z daktylami,aż będzie chrupiący .Mandarynki obierz podziel na kawałki.sałatkę wyłóż na talerzu .Każda porcja to cykoria ,kilka mandarynek i 2-3 szt zawijanego boczku . Polej reszta sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 01.05.2012 09:25
egzotyczny zestaw
Gabriela7 29.12.2011 06:18
extra
Katarzyna/kate1980 28.12.2011 20:28
super pomysł
jolita 28.12.2011 15:02
mniam
jolita 28.12.2011 15:02
mniam
aginaa 28.12.2011 13:59
fajna
halinka1011 28.12.2011 08:10
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak