Sposób przygotowania

Pierś dokładnie umyć, osuszyć i pokroić w kostkę, wymieszać z przyprawą Gyros. Po około 2-3 minutach przysmażyć na patelni z odrobiną tłuszczu.
Papryki, ogórek, pomidory, kiełbasę, ser żółty pokroić w kostkę. Pekińską poszatkować.
Makaron ugotować al dente.
Pokrojone warzywa, kiełbasę i ser (prócz pekińskiej) wymieszać z majonezem, dodać makaron i ponownie zamieszać. Zostawić na jakieś 10 minut by smaki się przegryzły.
Układamy w szklanej salaterce (najlepiej o gładkich brzegach!) gdy już mięso z kurczaka będzie zimne. Wszystkie składniki dzielimy teraz na pół.
Układamy: połowę mięsa, składniki wymieszane z majonezem, pekińską, ponownie kurczaka, resztę składników z majonezem i pekińską. Można udekorować odrobiną majonezu lub jogurtu naturalnego (bez cukru!).

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !