Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba po grecku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 500 gram
marchew 2 szt
seler 150 gram
pietruszka 1 szt
cebula biała 1 szt
koncentrat pomidorowy 150 gram
oliwa
natka pietruszki
sok z cytryny
mąka
sól
pieprz
cukier
ziele angielskie 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ryba po grecku

PRZYGOTOWANIE:

1-Filety obtoczyłam w mące i podsmażyłam na patelni. 2- Polewamy rybę sokiem z cytryny. 3-Warzywa obrałam, umyłam i z tarłam na tarce na grubo. 4-Cebulę pokroiłam na drobno i zeszkliłam ją na patelni. 5-Następnie wrzuciłam na patelnię starte warzywa, około dziesięciu łyżeczek koncentratu pomidorowego, liść laurowy, ziele angielskie, sól pieprz i cukier. 6-Do wszystkiego dolałam odrobinę wody i dusiłam przez około 30 minut. 7-W salaterce układałam warstwami rybę i sos z warzywami i dodałam soku z cytryny. 8- Udekorowałam pietruszka natką :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata/MANTIS-KITCHEN 12.03.2013 18:33
Nie pamiętam już kiedy robiłam rybę po grecku.
cukiereczek 17.10.2012 10:07
lubię taka rybkę
sylwia / sytofala 28.12.2011 12:47
uwielbiam ten smak :)
sylwia / sytofala 28.12.2011 12:47
uwielbiam ten smak :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak