Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kopytka ze szpinakiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka 200 gram
szpinak mrożony 350 gram
masło 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kopytka ze szpinakiem

PRZYGOTOWANIE:

1-Obrałam ziemianki i ugotowałam . 2- Następnie odsączamy wodę czyli odcedzamy ziemniaki 3- Najlepiej przemielić je jeszcze 4-Dodajemy odsączony szpinak,pokrojony drobno mąkę, masło, jajka, doprawiamy solą i pieprzem. 5- Zagniatamy ciasto, formujemy wałki kroimy na 2 cm kluseczki. 6-. Wrzucamy je na osolony wrzątek, gdy wypłyną wyjmować delikatnie.odcedzić i usmażyć

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 17.01.2014 10:55
fajny pomysł
plocia 12.01.2014 18:54
Szpinak to nie moja bajka ale pewnie są pyszne
EWI 04.07.2013 12:32
musi być pyszne!
cukiereczek 07.08.2012 07:44
pomysłowe
octo 28.12.2011 09:29
na to jeszcze nie wpadlam:)zeby do kopytek dawac szpinak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak