Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makownik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 40 dag
jabłka 2 sztuki
cukier 1 1/2 szklanka
masło 1 kostka
proszek do pieczenia 2 łyżki
jaja 7 sztuk
rodzynki 1/2 szklanka
orzechy 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Makownik

Mak sparzamy i 2x mielimy. Żółtka ucieramy z cukrem i masłem. Dodajemy mak, jabłka starte na tarce o grubych oczkach, proszek do pieczenia, rodzynki, pokruszone orzechy. Na koniec łączymy z ubitą pianą z białek. Masę mieszamy, pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 28.12.2011 01:29
ciekawe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak