Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki ze szpinakiem w sosie beszamelowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
sól 0,5 łyżeczki
mąka 2 szklanki
mleko 1 szklanka
woda 1 szklanka
olej do smażenia
ząbki czosnku 4
szpinak mrożony 1 opakowanie
masło do smażenia 1 łyżka
ser feta 200 g
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 1 łyżka
mąka 2 łyżki
mleko 2 szklanki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki ze szpinakiem w sosie beszamelowym

NALEŚNIKI
Jajka, sól, mąkę i mleko zmiksować na jednolitą masę. Do gotowej masy dodać wodę. Ciasto odstawić na minimum 20 minut. Następnie na odrobinie rozgrzanego oleju usmażyć naleśniki.

FARSZ
Czosnek obrać i posiekać drobniutko. Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło i podsmażyć czosnek na złocisty kolor. Do gotowego czosnku dodać szpinak i podsmażyć. Następnie dodajemy ser feta i na koniec doprawiamy solą i pieprzem.

SOS
W rondlu roztopić masło i dodać do niego mąkę. Dokładnie wymieszać by nie było grudek. Dodać mleko i zagotować. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wrzucić starty ser. Wymieszać.

Na naleśniki nakładać farsz, zwijać. Układać w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Zalać sosem. Zapiekać przez 25 minut w 180C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 09.12.2013 20:20
super przepis
ana1 13.10.2013 08:08
apetycznie wyglądają
mela25 19.06.2013 09:10
ale pyszności
Piotr-21 26.03.2013 13:29
apetyczne :)
Barbara/zuza22_85 26.03.2013 13:06
bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak