Sposób przygotowania

Zmiksować masło z cukrem, dodać jajko, olejki, potem mąkę z proszkiem i sól, wyrobić ciasto. Kulę ciasta włożyć do woreczka i schłodzić w lodówce min. 30
minut. Wyjąć ciasto (najlepiej 1/4, a resztę trzymać w lodówce żeby nie zmiękła) brać 1 łyżkę ciasta i formować paluszek, wciskając na koniec migdał w miejsce paznokcia. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku do 200st. około 10-12 minut. Ja nastawiłam na 220st. Ważne żeby piekarnik był gorący bo w mniejszej
temp paluchy mogą rozpłynąć się...

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawy przepis :) Paluszki wyglądają bardzo fajnie i te pazurki :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !