Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik Ani

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 2 sztuki
cukier 1 1/2 szklanka
mleko 1 1/2 szklanka
mąka 1 1/2 szklanka
margaryna 1 kostka
rodzynki 1/2 szklanka
orzechy 1/2 szklanka
kakao 3 łyżki
powidło śliwkowe 1/2 szkalanka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyzka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik Ani

Jaja ucieramy z cukrem, następnie dodać rozpuszczoną margarynę. Dodajemy mąkę i mleko. Całość ucieramy, stopniowo dodajemy dżem, kakao, przyprawę, sodę oczyszczoną, orzechy, rodzynki. Ciasto przelewamy na blaszkę i pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak