Sposób przygotowania

Śledzie wymoczyć w wodzie conajmniej kilka godzin. Warzywa umyć, obrać i zetrzeć na tarce (pora pokroić w talarki). Rozgrzać patelnię z olejem i udusić warzywa. Doprawić do smaku. Śledzie wypłukać i pokroić w mniejsze kawałki. Na dno naczynia żaroodpornego dodać śledzie, warzywa i na sam koniec żółty ser. Piec, aż ser się rozpuści ( mi zajęło to 7 minut w 180 C). Przygotowane śledzie podać na zimno do góry dnem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    Ciekawa propozycja, takich śledzi jeszcze nie jadłam.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kawazprzyjacielem

    mmm pycha
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    w życiu nie jadłam zapiekanych solonych śledzi, chociaż jadłam na ciepło, ale zupełnie inaczej podane - chyba muszę przetestować, bo bardzo lubię śledzie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !