Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka orzechowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
masło 1 kostka
cukier puder 1/2 szklanka
żółtko jajek 5 sztuk
śmietana 3/4 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 opakowanie
Piana:
cukier 1 szklanka
białko 3 sztuki
orzechy włoskie 4 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka orzechowe

Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto.
Schładzamy. Białka ubijamy z cukrem.
Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 1 cm. Wykrawamy foremką ciasteczka, wierzch każdego smarujemy pianą, posypujemy orzechami i pieczemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak