Sposób przygotowania

Do mięsa mielonego dodajemy drobno posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie doprawiamy mięso musztardą, gałką muszkatołową, majerankiem, chilli, solą, pieprzem i całym jajkiem. Wszystko dokładnie mieszamy, dzielimy na 6 części i formujemy z nich kotlety. Następnie wsadzamy do lodówki na minimum 30 minut, aby mięso przegryzło się z przyprawami.

Piekarnik rozgrzewamy do 190C i na kratce układamy nasze kotlety. Pieczemy je w funkcji \'grill\' przez 30 minut. Na spód piekarnika stawiamy blachę lub naczynie żaroodporne, gdyż z mięsa będą wypływać \'soki\'.

Gdy mięsa nam się już \'ugriluje\' przygotowujemy hamburgery. Na przekrojoną na pół bułkę układamy sałatę, pomidora, mięso, ogórek, cebulę i zółty ser.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !