Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka biszkoptowa muślinowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
cukier 15 dag
sok z cytryny 10 dag
cukier puder 5 dag
mąka ziemniaczana 10 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
skórka z cytryny 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Babka biszkoptowa muślinowa

Żółtka mieszamy z sokiem cytrynowym, dodajemy cukier i wszystko ubijamy, na gęstą, puszystą masę. Dodajemy skórkę otartą z dokładnie wyszorowanej i wyparzonej cytryny. Białka ubijamy na sztywno, dodając na końcu ubijania cukier puder. Do masy z żółtek dodajemy na zmianę: raz ubitą pianę, a raz mąkę ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko starannie mieszamy i wylewamy ciasto do foremki. Pieczemy 45 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak