Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt Jadwisi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 40 dag
jaja 8 sztuk
sól 1 szczypta
woda 4 łyżki
mąka pszenna 20 dag
mąka ziemniaczana 10 dag
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 opakowanie
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt Jadwisi

Wszystkie składniki z żółtkami wymieszać, osobno ubić z białek pianę, połączyć, zmiksować. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni na złoty kolor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak