Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w pieczarkach

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
cebule 2
przyprawa do zup 3 łyzki
ocet balsamiczny 5 łyżek
cukier 5 łyżek
koncentrat pomidorowy 5 łyżek
woda 10 łyżek
Kucharek przyprawa uniwersalna
olej do smażenia
karkówka 1,2 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w pieczarkach

Kroki postępowania

1
Karkówkę umyć, pokroić na kotlety, lekko rozbić, oprószyć Kucharkiem i odstawić na 3-4 godziny do lodówki
Krok 1 - Karkówka w pieczarkach foto
2
Kotlety obtaczać w mące i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego
Krok 2 - Karkówka w pieczarkach foto
3
Przyprawę do zup w płynie, ocet, cukier, koncentrat i wodę rozmieszać
Krok 3 - Karkówka w pieczarkach foto
4
Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę w piórka. Ułożyć na mięsie i zalać zalewą
Krok 4 - Karkówka w pieczarkach foto
5
Piec w piekarniku nagrzanym do ok. 200 st. przez ok. 1,5 godziny
Krok 5 - Karkówka w pieczarkach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 08.04.2013 08:33
pyszny obiadek :-)
Ewelina38 22.02.2013 19:32
bajecznie smaczne jedzonko
Wafelek2601 04.09.2012 18:43
Świetne mięsko
Marzena34 27.04.2012 20:37
pyszne mięsko
Renia1 14.02.2012 09:24
rewelacyjne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak