Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Roztop masło i miód, dodaj cukier i mieszaj, aż on się rozpuści i lekko przestudź. W misce wymieszaj mąkę, kakao, sodę oczyszczoną i przyprawę do pierników, dodaj przestudzony miód z masłem i bardzo dokładnie zmiksuj na gładką masę.
Ciasto rozwałkuj do grubości około 5 mm i wycinaj ciastka foremkami.
Układaj je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180*C około 10 minut. Wystudź na kratce kuchennej.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena67

    Ładne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    dużo tych pierniczków narobiłaś oj dużo:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Tak, w tym roku zrobiłam ich wyjatkowo dużo, a i tak wszystkie \"rozeszły się\" jeszcze przed Świętami.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Pięknie wyglądają.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ?wietne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    śliczne słodkie maleństwa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    super
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    przepiękne
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ślicznie ozdobione
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne te pierniczki i takie kolorowe:)
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    pyszne ciasteczka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    śliczne pierniczki
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Aż szkoda,że święta już za nami......

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !