Sposób przygotowania

Umyte, oskrobane i pokrojone na kawałki marchewki gotować do miękkości. Następnie odlać wodę, ostudzić i zmiksować blenderem na puree. Zagotować cukier z 2 szklankami wody, dodać skórkę startą z cytryn i pomarańczy, i smażyć, aż syrop nam zgęstnieje. Następnie dodać puree z marchewki oraz sok wyciśnięty z cytryn i pomarańczy. Smażyć kolejne 20 minut. Dżem nakładać do gorących słoiczków, zakręcać i stawiać do góry nogami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    fasola

    takiego dżemu jeszcze nie jadłem
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wazka

    o coś nowego a zarazem zdrowego.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    podobno marchew to też owoc
  • 0
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    Ciekawe:) jeszcze takiego nie jadłam;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !