Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj w zalewie

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj 2 kg
mąka pszenna 1 szklanka
sól 3 łyzeczki
pieprz 1 łyżka
woda 1 litr
ocet 1 szklanka
ziele angielskie 3 ziarenka
pieprz 5 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
cebula 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w zalewie

Rybę pokroić na kawałki. Doprawić solą i pieprzem. Obtaczać w mące i podsmażyć z obu stron. Odczekać aż lekko ostygnie. Zalewa: wszystko gotujemy do momentu zagotowania. Cebule podsmażamy. Ostudzoną rybkę przekładamy z podsmażoną cebulką i zalewamy wywarem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fasola 27.12.2011 20:09
super smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak