Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z kapustą kiszoną

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
mleko 1 szklanka
woda 3/4 szklanki
jajko 1 sztuka
sól 1 szczypta
olej 3 łyżki
kapusta kiszona 20 dag
pieczarki 20 dag
cebule 2 sztuki
czosnek 1 ząbek
oliwa 3 łyżki
jajko 2 sztuki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z kapustą kiszoną

Wyrobić ciasto naleśnikowe i usmażyć na patelni.

Farsz:
kapustę podgotować i pokroić. Cebulę podsmażyć na oliwie z pokrojonymi w kosteczkę pieczarkami i czosnkiem. Dodać kapustę i poddusić razem. Farsz nakładamy na naleśniki, zawinąć i podsmażyć na patelni maczając naleśnika w jajku i bułce tartej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 30.05.2012 21:11
fajne
gottrina 27.12.2011 20:17
super farsz do naleśników

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak