Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa fasolowa na szybko

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała z puszki 1 puszka
sól do smaku
cebula 1 sztuka
olej do smażenia
boczek wędzony 10 plasterków
zupa 1 fasolowa

Przepis i sposób przygotowania na: zupa fasolowa na szybko

Zawartość torebki rozprowadzić w litrze zimnej wody i zagotować. W tym czasie podsmażyć na oleju cebulę pokrojoną w kostkę oraz boczek pokrojony na kawałeczki. Gdy cebulka się zrumieni dodać zawartość patelni do zupy. Kolejno wlać zawartość puszki z fasolką(razem z wodą) posolić i popieprzyć do smaku, gotować razem jeszcze około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak