Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z kurczaka pod pierzynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 8
cebula 1
pomidory 3
podgrzybki 1/2 szklanki
bulion 1/2 szklanki
natka pietruszki 1 łyżka
szczypior 1 łyżka
stopnione masło 1/2 szklanki
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z kurczaka pod pierzynką

Filety opłukać, przyprawić. Formę posmarować olejem .Na spodzie ułożyć plasterki cebuli i mięso. Przykryć je plastrami pomidorów oraz grzybami. Skropić bulionem. Posypać ziołami. Piec 30 minut w 180 stopniach C. Przed podaniem polać bułką zrumienioną na maśle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak