Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie clafouti

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 6 dag
cukier 12 dag
jajko 3
mleko 3/4 szklanki
masło
sól szczypta
wiśnie 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie clafouti

Wiśnie opłukać, oberwać ogonki, wyjąć pestki. Połączyć mąkę, zimne mleko, roztrzepane jajka, cukier i sól, wymieszać, odstawić na godzinę. Formę posmarować masłem, wsypać czereśnie. Zalać przygotowanym ciastem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C na 45 minut. Podawać na ciepło posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak