Sposób przygotowania

Całe jajka, masło, miód, cukier i 2 szklanki mąki zagotować na parze ciągle mieszając, by masa się nie przypaliła. Na stolnicę wysypać 1 i 1/2 szklanki mąki wymieszanej z sodą i zagnieść z ciepłą jeszcze masą miodową. Ciasto rozwałkować na bardzo cienkie placki i piec je po kolei w piekarniku, aż będą złociste. Mnie wychodzi około 5-6 placków. Placki pozostawić do wystygnięcia.
Margarynę utrzeć z mlekiem z puszki w dowolnym smaku, według mnie najlepsze jest o smaku kajmakowym. Powstałym kremem przełożyć placki i odstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny( placki muszą zmięknąć).

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    FAJNE
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Lubię ciasta z masą kajmakową.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !