Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula
pieczarek 200 gr
mąki 1 łyżeczka
masła 1 łyżka
śmietana
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle następnie dodajemy oczyszczone pokrojonew niezbyt cienkie plasterki pieczarki. Śmietanę mieszamy z mąką i dadajemy do sosu. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 23.10.2012 08:27
grzybowego jako tako nie lubię- ale pieczarkowy tak
iza15 28.12.2011 22:56
lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak