Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć dokładnie z cukrem, aż masa stanie się puszysta. Dodać zapach rumowy. Do masy jajecznej dodać miękkie masło z kubeczka i dokładnie zmiksować Następnie dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem, najlepiej za pomocą łyżki. Bakalie obtoczyć w mące i dodać do ciasta. Małą blachę keksówkę wyłożyć papierem i napełnić ciastem, a następnie przekroić je nożem umoczonym w oleju roślinnym.
Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, około 40 minut. Po wystygnięciu można polać lukrem

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !