Sposób przygotowania

Wszystkie suszone owoce przekładamy do miski. Następnie zalewamy je wodą i przez kilka minut moczymy. W czasie moczenia oczyszczamy owoce z ewentualnych zabrudzeń. W garnku zagotowujemy wodę( 2- 3 litry) i przekładamy do niej wymoczone owoce. Kompot gotujemy przez około 20 minut, następnie dodajemy do smaku cukier. Po zdjęciu z ognia odstawiamy, żaby owoce \"naciągnęły\", a kompot nabrał smaku. Tak przygotowany kompot możemy podawać na zimno i na gorąco.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszny jest taki kompot
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    u nas go nie robimy
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    A u nas w Wigilię nie może zabraknąć kompotu z suszu:)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ja dodaję jeszcze troszkę cynamonu i gożdzika
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszny ten kompocik
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    uwielbiam taki kompot
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    co roku taki robię :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !