Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keksowa kula

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kremówka 0,4 litra
cukier 15 dag
żółtko jajek 5
białko 3
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
Biszkopty 3
żelki kilka
orzechy laskowe
truskawki

Przepis i sposób przygotowania na: Keksowa kula

Żółtka utrzeć z połową cukru. Zagotować 100 ml kremówki, wlać do żółtek, nie przerywając ucierania, wlać, aż masa zgęstnieje. Schłodzić. Pozostałą śmietankę ubić, dodać do kasy razem z rozpuszczoną żelatyną. Białka ubić z resztą cukru, dodać do masy, przełożyć do salaterki. Domieszać pokrojone biszkopty, żelki i orzechy. Schłodzić. Od czasu do czasu zamieszać, obłożyć owocami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak