Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowy pudding

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 l
ryż 1 szklanka
skórka z cytryny
dżem pomarańczowy 1 łyżka
cukier 5 łyżek
białko
pomarańcza

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowy pudding

Mleko wymieszać z cukrem, włożyć skórkę. Ryż wsypać do mleka, ugotować na gęsty kleik. Wyjąć skórkę, ryż wymieszać z dżemem i pianą z białka. Przełożyć do miseczek opłukanych zimną wodą. Gdy masa zgęstnieje, wyjąć, ozdobić pomarańczą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak