Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na pierogi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąki pszennej 3 szklanki
żółtko jajek
ciepłej wody 3 szklanki
szczypta soli

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na pierogi

Wszystkie składniki zagniatamy w misce lub na stolnicy na ciasto. Następnie ciasto należy rozwałkować na dowolną grubość, szklanką wycinać krążki. Na środek krążka układać dowolny farsz, zaklejać formując pierożki.
W garnku zagotować wodę z dodatkiem soli i oleju. Wrzucić pierogi na wrzątek, gotować ok. 3 minuty po wypłynięciu pierogów. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 28.12.2011 09:52
smaczne
agnieszka214 28.12.2011 09:51
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak