Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zebra z orenzadą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1,5 szklanka
jajko 5 szt
mąka 3 szklanka
orenżada 1 szklanka
olej 1 szklanka
proszek do pieczenia 1,5 łyżka
kakao 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zebra z orenzadą

Wszystkie składniki miksujemy ze sobą. Powstałą masę dzielimy na 2 części. Do jednej z nich dodajemy z łyżki kakao i mieszamy. Do okrągłej formy na spód dodajemy jasną masę, na nią wylewamy ciemną. Delikatnie długą wykałaczką robimy fale łącząc delikatnie 2 masy. Pieczemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak