Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta młoda 0,5 kg
wywar z kości lub warzyw 1,5 l
ziemniaki 20 dag
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 natka
sól 1 szczypta do smaku
pieprz 1 szczypta do smaku
cukier 2 łyżeczki
ziele angielskie 3 ziarenka
parówka 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak

Kapustę opłukać, dokładnie poszatkować, wrzucić do garnka i zalać wywarem z kości lub warzyw. Ziemniaki pokroić w kostkę, marchewki zetrzeć na tarce. Wszystko dodać do kapusty, dokładnie wymieszać i ugotować. Dodać przyprawy (sól, pieprz, ziele angielskie, cukier) i wymieszać dalej gotować. Na koniec posiekać natkę pietruszki dodać do zupy i lekko przemieszać, dodać pokrojoną parówkę do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 12.06.2012 13:25
uwielbiam zupki
malcik111 02.04.2012 09:24
ciekawe zdjęcie i kapuśniak, tez pewnie pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak