Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek.Ubić pianę z białek.Masło rozetrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać do jednym żółtku cały czas miksując. Dodawać powoli przesianą mąkę z proszekiem do pieczenia.Do ciasta dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wmieszać. Na koniec dodać bakalie obtoczone w mące i delikatnie wmieszać.Przełożyć do keksówki.Piec około 45-50 min w 180 stopniach.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    lubię takie domowe ciacho
  • 2
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    pyszne takie ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajny keksik
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    jedno z najprostszych ciast, a jakie smaczne i ładne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !