Sposób przygotowania

Mięso, ogórka, paprykę, marchew kroimy kostkę. Pieczarki w plastry. Na rozgrzanej patelni obsmażamy po kolei mięso, pieczarki, ogórek, paprykę i marchew.Wszystkie produkty przekładamy do wysokiego garczka, uzupełniamy bulionem, dodajemy przyprawy, gotujemy aż do miękkości.Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, odsączony groszek i kukurydzę. Na koniec gotowanie, zagęszczamy strogonowa mąką z wodą. Gotujemy na małym ogniu, pilnujemy by nie przywarło do dna garczka. Możemy użyć do doprawienia papryki w proszku, majeranku. Sól pieprz wg. uznania. Najlepszy jest na dzień następny.
Strogonowa możemy również użyć jako sos do placków ziemniaczanych.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !