Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba w galarecie z papryką i ogórkami konserwowymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

panga 1,5 kg
papryka konserwowa 1 słoik
ogórki konserwowe 1 słoik
cebula 2 szt
jajko 2 szt
mąka
ocet 3/4 szklanki
cukier 3/4 szklanki
zielony koper
sól
pieprz
przyprawa do potraw Kucharek
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: ryba w galarecie z papryką i ogórkami konserwowymi

rybę pokroić na kawałki.Z jajek ,wody i mąki zrobić ciasto naleśnikowe,dodać trochę przyprawy kucharek i pieprzu.Rybę maczać w cieście i usmażyć.Zalewa:4 szklanki wody,3/4 szklanki octu ,3/4 szklanki cukru,1/2 łyżki soli,zagotować wymieszać z żelatyną.Paprykę i ogórki pokroić w kostkę ,cebulę pokroić i zeszklić na oleju. W głębokim półmisku ,najlepiej szklanym układać warstwami usmażoną rybę ,ogórki wymieszane z papryką i cebulę,posypywać koperkiem.Całość zalać zalewą i wstawić do lodówki żeby stężała

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 06.07.2012 00:02
rewelacja;)
Grazyna0211 07.02.2012 10:35
fajny pomysł
owca441 15.01.2012 10:54
super rybka
Ewelina38 13.01.2012 08:24
przepysznie przyrządzona rybka
traktorek 30.12.2011 16:02
pycha
zuzanna_z 30.12.2011 13:17
smaczne
artur7 27.12.2011 15:59
lubie
artur7 27.12.2011 15:59
lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak