Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wędlina z pieczonej karkówki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

suszone pomidory 3 szt
cebula 1 szt
papryka 1/2 łyżeczki
majeranek 1 łyżeczka
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia
oliwa 3 łyzki
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Wędlina z pieczonej karkówki

Umyte i osuszone mięso natrzeć oliwą i przyprawami, wstawić na kilka godzin do lodówki. Podsmażyć na rozgrzanym oleju z dodatkiem pokrojonej cebuli i suszonych pomidorów, obsmażyć na brązowo z każdej strony. Podlać niewielką iloscią wody i dusic pod przykryciem do miękkosci podlewając wodą w razie potrzeby.
Wystudzić, kroić na plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolajka 03.05.2012 20:16
to dopiero szynka!
IZABELA29 30.04.2012 11:32
najsmaczniejsze swojskie wyroby
elzbietar64 20.03.2012 20:05
pyszne, warto się czasem pomęczyć aby jeść taką szynkę
pacpaw 27.12.2011 22:02
takie szynki cenniejsze niż złoto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak