Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszczyk wigilijny inaczej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraczki 4 szt
włoszczyzna 1 pęczek
grzybki suszone 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 5 szt
Kwas burakowy 2 łyzki
wywar z kapusty z grzybami 1/2 szkl
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Barszczyk wigilijny inaczej

Do osolonej wody wrzucamy pokrojoną włoszczyznę, buraczki, przyprawy i grzybki, dolewamy wywar z kapusty z grzybami. Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości warzyw. Na koniec doprawiamy kwasem burakowym i szczypta cukru. Podajemy z uszkami albo ugotowana fasolą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 24.11.2012 15:18
tez nie jadamy na wigilie z fasolą .
ben-ka 24.11.2012 15:17
ciekawe...u nas z fasolą na Wigilię się nie je ale warto sprawdzić jak smakuje taki barszczyk.
treonina 27.12.2011 12:22
ładnie wygląda :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak