Sposób przygotowania

Najpierw utarłam miękkie masło ze 100 g cukru i łyżką cukru waniliowego, dodałam obie mąki z proszkiem i 2 jajka, utarłam wszystko na puszysta masę. Wyłożyłam ją do natłuszczonej formy. Posypałam powierzchnię ciasta kaszką manną i rozłożyłam na niej pokrojone w 16-tki jabłka. Włożyłam do nagrzanego do 170 C piekarnika, na środkową półkę, z termoobiegiem. Po pół godzinie ciasto było ładnie podpieczone, więc wylałam na jego powierzchnię polewę z 2 jajek, reszty cukrów i śmietany, wymieszanych dokładnie. Wstawiłam z powrotem do piekarnika ale po 25 minutach jeszcze się lało, więc podniosłam temperaturę do 190 C i przełączyłam na górną grzałkę. Po dalszych 10 minutach efekt był zadawalający – ciasto pięknie przyrumienione.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    pycha! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    mniam...
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    dobry
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    wygląda extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    dużo jabłek!
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    dobry
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    wspaniałe ciasto, takie lubię bogate w jabłka!
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobre
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ale u nas zrobiony i jest pyszny a taki z dużą ilością jabłek jest doskonały
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Jeszcze ciepły jabłecznik jest najsmaczniejszy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !